Tuesday, December 8, 2009

Turisti teisipäev

Leidsin superhea pitsakoha eile ja superhea hiinaka täna! Ühe korra on õnnestunud ka väga head paellat saada. Pean vist hoolikamalt otsima neid superhäid kohti. Üks variant headest kohtadest teadlikuks saada ilma kingataldu kulutamata on SUR in English ehk ranniku kohalik nädalaleht, mis nagu nimigi ütleb on ingliskeelne thank god! Ajaleht on piisavalt paks ja sisukas, et kuni 10 kohvikukülastust vastu pidada (testitud). Üleüldse meeldib mulle mööda kohvikuid kolada, menüü läbi lugeda, märkmeid teha ja siis cafe con leche kõrval SUR in Englishi lugeda. Igav eks.

SURiE esilugu on seekord pühendatud korrumpeerunud eks-linnapea antud ehituslubade tühistamisele, mistõttu kuni 10 000 maja võib olla varsti kivihunniku tasemel tagasi. Kuuendal lehel on lugu kohalikest noortest, kes ei käi tööl ega õpi kusagil ehk "ni, ni" generatsioon (neither study nor work). Elavad kodus ema-isa juures täis külmkapi, tv, interneti ja taskurahaga. 14% kõigist hispaania 16 kuni 24 aastastest harrastavad sellist elustiili. Ilusat tulevikku! SURiE-s on palju korterite kuulutusi ja palju restoranide reklaame. Olen mõned numbrid kirja pannud, vaatame kas leiab mõne toreda koha. 

Täna sain lõpuks päikest ka võtta Nevada solariumis (ehk katuseterrassil), kuna pühad olid kontoritest koju ajanud enamiku töölisi ja mul polnud mõtet mööda kinnisvarafirmasid käia. Päevitamisprotsess oli väga piinarikas kohalike kärbeste tõttu. Järgmine kord eelistan randa ja tuult, mis kärbsed eemal hoiab.

Tegin mõned pildid Fuengirola rannas. Vabandan piltide kvaliteedi pärast, sest need on telefoniga tehtud :)

Siin on tükike Fuengirola rannapromenaadist, mis on 7 km pikk

No comments:

Post a Comment