Wednesday, December 23, 2009

Navidad

Jòuluhooaeg hakkas siin novembri lòpus. Nùùd on kàes pàris navidad ja iga nurga peal tervitab kuusk või jõuluvana või mustanahaline, kes tahab patareisid sisaldavat jòuluvana maha mùùa. Linna tànavatel olevad kaunistused on vàga kenad ja suurejoonelised. Tòelnàoliselt vòtab kogu see ròòm palju elektrit=raha aga hetkel siin raha peale ei mòelda. Vòi siiski ...

Eile oli suur pàev, sest loositi vàlja El Gordo ehk ùleriigiline jòululoterii. Paljud inimesed avasid shampused ja kisasid ròòmust keset tànavat tantsides. Vaatasin seda ròòmu televiisorist, sest terve pàev oli pùhendatud El Gordole ja normaalne programm algas alles kell 6 òhtul. Iga kuues hispaanlane seitsmest usub loteriìdesse ja ostab vàhemalt ùhe pileti. Pàev enne loosimist olid pikad-pikad sabad loteriimùùjate ees. Hispaanlastele meeldib vist asju viimasele minutile jàtta, sest neid pileteid mùùdi tegelikult jaanuarist alates juba. Madriidlased olid kòige vòidukamad - neile sadas kòige enam raha sellest loteriist.
Alates tàna òhtust (23.dets) on kòik see mees kodus ja kòik poed-kohvikud-juuksuriàrid kinni. Seega olen oma pesas ja vàlja pole mòtet tulla. Laupàeval peaks uuesti elu algama. Ehk on ka ilm selle aja jooksul paremaks muutunud. Mitmendat pàeva juba sajab nagu oavarrest ja tuul on kohati nii tugev, et mòned àsja istutatud puud on maja ees pikali maas. Teistmoodi jòulud igatahes :)

Ilusat rahulikku jòulu teile ja teie perele :)
Feliz Navidad!

4 comments:

  1. > Iga kuues inimene seitsmest usub loteriidesse

    Kuivõrd esimene, teine, kolmas, neljas, viies ja seitsmes inimene ei usu, siis võrdub see sellega, et üks inimene seitsmest usub. Miskipärast ma arvan, et Sa tahtsid öelda, et kuus inimest seitsmest usub :)

    Eestis on täna paar kraadi üle nulli ja kõik see müüda linna sagiv jõuluhulluses rahvamass paterdab lörtsises lögas. Noh, et Sa meie jõulude järele liialt ei igatseks :) Tõsi, kohe pidi jälle külmaks minema ja lund on jätkuvalt palju maas ning lubatakse veel lisa.

    Häid jõule Sullegi!

    ReplyDelete
  2. Suur aitàh sulle, tahtsin jah òelda seda mida sina ùtlesid "kuus inimest seitsmest" :)
    Vàrsket verivorsti ja parajalt haput kapsast :P

    ReplyDelete
  3. lust ja lillepidu.....
    Rõõmsaid jõule! (võimalusel) :)

    ReplyDelete
  4. lahe on lugeda su tegemistest:)
    Ilusat vanaasta lõppu!!!

    Evelin & co

    ReplyDelete