Sunday, June 6, 2010

Mis süüa on?

Seda on mitmel korral küsitud: Mida te seal sööte? Sööme nagu tavalised inimesed. See mis poes ette juhtub ja söögikõlbulik tundub läheb korvi ja edasi pannile, potti või otse suhu. Armastame puu- ja juurvilja, pastasid teeme enamasti tuunikalaga, värskeid salateid õlikastmetega. Liha asemel on meil laual kalad, krevetid, kalmaarid. Saiast oleme püüdnud viimasel ajal hoiduda ja see on päris hästi välja tulnud tänu suurte kohvritega meile külla sõitnud eesti sõpradele. PS! Vihje neile, kes plaanivad reisi meie kanti ette võtta - must leib on meie majja alati oodatud :) Või oleme peaaegu täielikult asendanud Queso Blanco´ga (hispaania variant Philadelphia juustust). Juustud on Hispaanias head ja valik suur, nii et kapis on neid ka ikka mitmeid sorte. Joguritiga läks nii, et hakkasime aegade algusest peale ostma ühte sorti ja siiamaani oleme truud oma Macedonia (puuviljasalati maitselisele) jogurtitopsile. Jah - on palju asju, mida tahaks tulevikus Eesti poelettidel näha!

Merit teeb aegajalt kartulisalatit ja kilukonserv on ka kapis igaks juhuks kui igatsus peale tuleb. Sushi on ka Meriti üks tipproogadest! Tortillat oleme ka püüdnud teha kuid see on natuke naljakas välja tulnud. Lihtsam on seda kuskil kohvikus tapasena võtta. Kõiksuguseid mariscoseid oleme pigem väljas proovinud kus sõrgu ja karpe osatakse kindlasti paremini teha kui meie seda suudaksime.

Absoluutsed hitid ja suured lemmikud on sink meloniga (või mangoga), maasika-mango salat ja kalmaaripada. Seda kuidas serveerida sinki ja melonit ei ole vaja lahti kirjutada ning maasikad ja mangod oskab ka iga inimene tükkideks lõigata salati jaoks. Kalmaaripada saab kokku keedetud järgmiselt:
Prae üks hakitud sibul pannil oliivõlis klaasjaks ja kuumuta kolm ribadeks lõigatud porgandit samas õlis. Need asjad liiguvad edasi potti. Pane pannile õli ja kalmaarirõngad. Hauta 10 minutit. Potis ootavale sibulale ja porgandile lisa 6 tükeldatud tomatit või purk tükeldatud tomateid, klaas valget veini, soola, valget pipart ja punast pipart, pressi üks küüslauguküüs, lisa soovitavalt värsket oreganot ja basiilikut. Lisa hautatud kalmaarirõngad ja jäta potti kaane alla madalal kuumusel hauduma 15 minutiks. Kui kapis leidub, siis sobib sinna väga hästi lisada ka kalatükke ja krevette või üks konserv tuunikala tükkidega. Kõrvale sobib värske pikk ahjusai.
Kõigi nende söökide juurde kuulub loomulikult klaas valget kuiva veini :)

Buen provecho!

No comments:

Post a Comment