Tuesday, June 1, 2010

Hispaania pahupool

No, et meie elu liiga roosiliseks ei muutuks, siis on siin maal hoogustunud autodesse sissemurdmised (kas just see see Pòhjus on:) ). No igatahes sain mina oma käekotist, fotokast, kôikidest pangakaartidest, ID kaardist, märkmikust ja juhilubadest lahti, kui olin Tarifal kaks-kolm minutit autost eemal. Hea uudis oli see, et pass oli kodus ja koduvôtmed olid taskus. Kummaline oli see, et kôik toimus hommikul nii vara, et ma arvasin end seal parklas täitsa üksi olevat. Auto luku kôrvale lüüakse mingi asjaga auk, sealt tehakse juhi uks lahti, rooli kôrval on pagasniku avamise nupp ja volaa ongi kott käes.
Aga minu jaoks siis alles kòik ju algas :)Hispaania keeles politseile asjade selgitamine. Eestist abi otsimine. Hispaania konsulaati helistades ütleb automaatvastaja, et helistage Eesti numbril, Eestisse helistades öeldakse, et helistage Hispaania konsulaati. Selleks et ID kaarti yle neti tellida, pead sa oma avalduse digitaalselt allkirjastama - huvitav kuidas?. Selleks et paberkandjal avaldus sisse anda, nôutakse passi. No politseiametisse helistades selgus, et sôna koopia on kodulehel ära jäänud ja et passikoopia sobib ikka ka. Selleks et oma pangakontodele Eestis ligi pääseda, pean ära ootama ID kaardi, sest ka interneti koodikaardid olid rahakoti vahel.
Igatahes ei ole olnud igav :) Asjaajamine oligi kuidagi nii kaugeks ja vôôraks muutunud. Nüüd olen selle taas meelde tuletanud. Ônneks on ümberringi palju sôpru ja tuttavaid, kes kôik toeks ja abiks on olnud. Aitäh!

3 comments:

  1. kullake, kalli sulle! loodan, et saad kiirelt uued kaardid ja juhiloa.

    ReplyDelete
  2. Saaga eesti riigist dokumentide saamisega jätkub: esimene pilt, mille saatsin oli nägu liiga väike. Teine pilt sai teel olles kahjustada. Ja nyyd panen, siis kolmanda pilti teele! ID kaardist vôin vist und näha.

    ReplyDelete
  3. Tere, lugesin siin sinu lugu ja tunnen sydamest kaasa... Endaga juhtus siin enam v2hem sama asi aga siiani olen ilma dokumentideta - k6ige enam huvitavad mind just juhiload... Kui oskad nende uuesti taotlemise kohta midagi ehk kommenteerida oleksin v2ga t2nulik...
    Parimat
    R.

    ReplyDelete