Monday, January 17, 2011

Lemmikloomatakso

Oma sõpru - lemmikloomi on Inglismaale mööda maad lihtsam saata kui lennutada. Nii siis ongi olemas teenus, et sinu lemmik transporditakse Hispaaniast Inglismaale, või no tegelikult ka Shotimaale või Iirimaale või Prantsusmaale. Loomad kogutakse päev varem Hispaanias kokku ja viiakse veterinaaridega varustatud hoidlasse. Hommikul tehakse vajalikud süstid, paigutatakse loomad väiksesse bussi ja teekond võib alata. Koerad rahunevad maha kohe, kui sõit ühtlaseks muutub. Kassid nii kergelt alla ei anna ja kräunuvad, kuni väsimus murrab. Vähemalt mõni neist. Uue seaduse koHaselt peab Inglismaal iga viie looma kohta olema 1 inimene. Miks just viie mitte nelja ega kuue , ei oska keegi seletada.
No igatahes on nii pikk retk, nii riskantsete tegelaste (loe laste) transportimisel mõistlik, et on kaks juhti. Minust sai siis loomatakso assistentvahetusjuht:) Nii ma siis proovisingi sõita bussiga, millel on rool valel pool. Õnneks Inglismaal mind rooli ei pandud. Kahepäevaga Inglismaale, siis neli viis päeva kohapeal ja siis tagasi.
Prantusmaa oli nii koduse maastikuga, kuigi Eestis vist pajutibusid veel põõsaste küljes ei näe... :)
Loomad on lahedad. Päevas on kaks pissipausi. Mõnel ei tule meelde isegi siis pissida. Söögi jaoks on kõik liiga stressis ja võiks arvata, et kui loom ükskord puurist pääseb, siis sinna teda tagasi saada on keeruline. Aga täitsa vastupidi, võõraste lõhnadega pissimise paik on hirmutavam ja nii nagu piss tehtud, on kõik lausa rõõmuga nõus oma puuri tagasi hüppama.
Jälle üks põnev kogemus...

No comments:

Post a Comment