Wednesday, August 4, 2010

Pàev rannas koos sardiinidega

Sardiine on vàga lihtne ise grillida. Costal on tavaline, et vàhemalt korra aastas rannas spets grillpaatides neid koos pere ja sòpradega kùpsetatakse. Suur telk-varjualune pannakse ka randa pùsti ja jààtùnnid jookide kùlmas hoidmiseks sinna alla koos joojatega. Vahepeal kastad ennast merre ja siis sòòd edasi. Ja sòòmine kàib pisut teisiti ... kala pea tuleb esmalt suhu panna ja sealt vedelik àra rùùbata! Alles peale seda vòid liha maitsma hakata. Sòòdakse koos salatiga (tomat, paprika, sibul) vòi lihtsalt saiaga.

Kùpsetamisest ...
Kalad kùpstatakse puusùsi ja vàikese leegi kohal. Kalad tuleb meresoolaga eelmine pàev kokku segada ja enne grillimist puust vaia otsa ajada. Oluline on jàlgidea, et kòik kalad satuks sùtele kòhud taeva poole ja kòikide selgroog on ùhel ja samal pool vaia. Esimene kùlg tule pool peab olema koos selgrooga.

Kui ujutud kùllalt ja sardiinid hakkavad juba liiga soolased ja rasvased tunduma, siis on aeg moijtosid tegema hakata, et pàikeseloojang veelgi òhulisem ja tàiuslikum paistaks :)



Mòned pildid meie sarniinipäevast:




1 comment: