Wednesday, October 13, 2010

Tavaline kolmapäev ...

... algas hispaania keele tunniga...
Otsustasime laiskuse kiuste siiski hispaania keelega korralikumalt tegelema hakata. Siiani oma õpikute sirvimine ja sõnaraamatu kasutamine tv uudiste tõlkimiseks hakkas ennast ammendama. Lisaks on Meritil välja kujunenud Pavlovi refleks - hispaania keele õpiku avanemisel tekib iseeneslik lõualuude avanemine ehk haigutus ja seejärel unele suikumine. Võimatu on magades õppida, ütles ta... Kahjuks. Seega ei jäänud meil muud üle kui kooli minna.

... tunni lõppedes hüppasin sakslaste panaderiast läbi ja ostsin peaaegu päris kodus küpsetatud leiva maitselist tumedat leiba. Koju jõudes oli see veel soe ja lapsed nautisid väga seda saksa nime ja -nägu "eesti koduleiba".

... leivaga ühel poole hakkasid koolitunnid: muusika, inglise keel, matemaatika. Need on minu ained meie kodukoolis. Inglise keele ja matemaatikaga saavad tüdrukud kenasti hakkama ja õpetamine ei ole kontimurdev. Muusika on natuke keerulisem aine nii minu kui nende jaoks. Ei mõista kuidas Ellerheinas, klaveritundides, puhkpilliorkestris veedetud pikad tunnid minust niivõrd ebamusikaalse ja nootide lugemisega hädas oleva muusikõpetaja on formeerinud?!... Merit on minust suurema koormusega, kuna ta on siiani enam kodune ning mis põhiline, ta on paberitega ehk kvalifitseeritud õpetaja. Eesti keel, loodusõpetus, inimese õpetus, kunst - need on tema pärusmaa. Lapsed armastavad õpetaja Meritit! Keka ja ujmine on jagatud ained, ning enamasti suudavad tüdrukud need ise ena jaoks põnevaks teha. Hetkel on nad all basseini ääres. Kata on ujumisõpetaja ja Grete laseb basseinis edasi-tagasi konna, liblikat, koera jne. Kata sai endale köhatõve külge ja tal on keelatud basseini siseneda.

...söögivahetud on ülioluline osa meie koolipäevast. Lõuna valmib tundide keskel ja vahel. Lauakombed on tüdrukutel juba peaaegu olemas :) Õhtusöök on pärast ujumist, st et nüüd on minu kord end liigutada ja köögis mõni pisike ime kokku keerata. Tsau!

Täiesti tavaline kolmapäev.

1 comment: